Bærekraft

Bærekraft

Bråtens mot en bærekraftig framtid

Vi har fokus på å skape bærekraftige produkter til kundene våre. De siste 10 årene har det vært en svært positiv utvikling når det kommer til bærekraftige materialer og produksjon hos oss og våre leverandører. I tillegg  legges det også stor vekt på å sikre gode arbeidsforhold hos våre produksjonsbedrifter i utlandet. Bedrifter, organisasjoner og forbrukere stiller tydelige krav til transparents og rettferdige betingelser for arbeidstakere som er involvert i verdikjeden. Dette har bidratt til holdningsendringer i hele klesindustrien. Vi er sikre på at åpenhet, fokus og deling av forretningsmetoder knyttet til en renere bransje er nøkkelen til en fremtid som dekker behovene våre uten å gå på bekostning av klima og etiske forpliktelser.

Som selskap har vi en forpliktelse til å gå foran i det grønne skifte og stiller derfor høye krav til bærekraftige løsninger gjennom hele vår verdikjede. Vi er derfor stolte av å kunne levere bærekraftige produkter av høy kvalitet.

Råvarer – kvalitet med små fotavtrykk

Bråtens skal levere ullplagg med spesifikke varmeegenskaper av høy kvalitet. Vi er avhengige av solide råmaterialer vi stoler på og som sammenfaller med kravene vi stiller til bærekraft. Med utgangspunkt i dette har det vært naturlig å bruke kortreist ull fra Norge og Australsk merinoull. Dette er to ulike ullkvaliteter med ulike og unike egenskaper.

Norsk ull

Store deler av utvalget vårt produseres i dag på 100% naturlig norsk ull. Den norske ullen er kjent for sine gode varmeegenskaper, slitestyrke og spenst. Dette er et resultat av den helhetlige dynamikken mellom det nordiske kjølige klima, dyrevelferd og den miljøbevisste etterbehandlingen av ulla.

Norske gårdsdyr er blant verdens friskeste og lever store deler av året på utmarksbeite med tilgang til naturlige urter, gress, lyng, busker og rent fjellvann. Den norske bonden vet at gode forhold, lavt antibiotikabruk for dyrene er viktig så vel for dyrevelferden som kvaliteten på ullen.

Ull er 100% naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar fiber. Dette sammen med lite bruk av kjemikalier og miljøvennlige etterbehandling gjør den norske ulla bærekraftig. Alt skyllevann i vaskeprosessen resirkuleres, og alle vaskemidler er biologisk nedbrytbare for å unngå bruk av giftige stoffer som påvirker nærmiljøet. For å bruke mest mulig av ullen gjenvinnes minimum 20% av ullfettet som er tilgjengelig. Ullfettet er bedre kjent som lanolin og brukes ofte i ulike salver og kremer.

Alt metall, all plast og papp fra emballasje gjenvinnes.

Australsk Merinoull

Merinoull er et svært allsidig materiale som kjennetegnes av sine gode varme, mykhet og pusteegenskaper, selv når det er fuktig.

Fibrene i ullen kan absorbere store mengder fuktighet, noe som gjør at huden vår holdes tørr.

Merinoull har også en temperaturregulerende egenskap som gjør det til et svært godt materiale for aktivitet. I likhet med den norske ullen er merinoull 100% naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar fiber.

De siste årene er det blitt stor oppmerksomhet rundt en metode som heter mulesing og de negative effektene det har på merinosauen. Bråtens tar sterk avstand fra denne metoden og leverer kun merinoull fra sau som behandles på en hensynsfull måte.