Ull eller ikke ull – Om å velge rett sokk

Vi nordmenn går mye på tur. Det kan være i fjellheimen, langs stranden eller i marka. Når turen går over en lengre distanse, bør man være obs på hva man har på føttene.

Gode turopplevelser

I Norge skifter været relativt raskt. For å få den gode turopplevelsen er valget av rett sokk viktig. Fordi når du blir våt eller kald på beina, eller kanskje når du får gnagsår, kan vandreturen være ødelagt. Derfor er det viktig å velge rett sokk.

Ull bruker opptil 1/3 av sin vekt til å ta opp fuktighet, dermed virker en ullsokk ikke våt. En annen fordel med å bruke ullsokker er ullfibrene. Sauer produserer lanolin, et fett som dekker ullfibrene. Dette fettet gjør det blant annet at sokkene avviser smuss og bryter ned bakterier.

Våre kvalitetssokker i ull

Bråtens tilbyr sokker i forskjellige kvaliteter. Vi er dog mest stolte over vår forsvarsokk som har vært benyttet i generasjoner. Over flere år har Bråtens produsert og levert denne sokken til Forsvaret i Norge, Sverige og Danmark. Forsvarssokken er av ypperste kvalitet og ble valgt av Forsvaret fordi den er slitesterk, komfortabel og har lite friksjon og dermed gir den ingen gnagsår. Bråtens forsvarssokk isolerer godt og absorberer fukt i tillegg til at den puster.

Vi i Bråtens er best på ull, og i tillegg til rene ullsokker kan vi tilby også ullfrotte sokker. Det er ullsokker som består av 80% ull og 20% syntetisk tekstilfiber, som polyamid. Ullfrotte er strikket med en metode som gjør at den får løkker på vrangen. Disse løkkene virker varmeisolerende, slik at du hoder deg varm på føttene.