Hvorfor ull er perfekt for sommeren

Bråtens ullprodukter passer perfekt til en sommerdag ved vannet eller på en fjellvandring.

Ull er et naturprodukt og har dermed mange gode egenskaper. Den er for eksempel temperaturregulerende, og har både en kjøleeffekt og en varmeeffekt. Selv om man svetter når det er varmt ute, så er ull det beste plagget på kroppen. Ull transporterer nemlig fuktigheten vekk fra kroppen, samtidig som den holder deg varm og i tillegg lukter den mindre.

Hvorfor brukes merinoull til sommerlige plagg?

Merinosauer er opprinnelige fra Spania, men den moderne Dagens merinosau ble mer eller mindre temmet i Australia og dermed tilpasset moderne dyrehold. I dag finnes det mange ulike varianter av merinosau i hele verden, også i Norge.

Merinoull egner seg best til sommerlige ullplagg, på grunn av microfibrene som er omtrent en tredjedel til en tidel av tykkelsen på menneskehår. Merinoull er derfor myk og behagelig inn imot kroppen, i motsetning til ull fra for eksempel norsk kvit sau. Denne ullen er slitesterkt og et godt valg når du vil holde varmen.

Function by Bråtens – ullserien som passer perfekt til naturopplevelser

Bråtens Fabrikker har utviklet en serie ullplagg som er funksjonelle og egner seg utmerket til varme sommerkvelder – Function by Bråtens. Våre produkter er unisex produkter og kan derfor brukes av damer og men.

Optimal beskyttelse med flammehemmende undertøy

Det siste tilskuddet i vår Function by Bråtens kolleksjon er flammehemmende ullundertøy. Utvalget består av longs, trøye og polotrøye. Våre FR-produkter er testet og sertifisert i henhold til de strenge kravene som stilles til slike plagg. Materialet er en kombinasjon av merinoull, viskose og antistat, og føles derfor svært behagelig på kroppen. I tillegg beskytter den mot varme, ild og lysbue.

Kilder:
NSG – organisasjon Norsk Sau og Geit
Store norske leksikon

Utvalgte produkter