Om Bråtens

100% norsk

Bråtens fabrikker

Bråtens fabrikker AS, Eskimo ble grunnlagt i 1955. Historien startet med leveranser av sokker til det norske forsvaret, og seinere ble det også leveringer både til det svenske og danske forsvaret, og Sirius hundepatruljen på Grønland. Sokkene ble produsert og markedsført under merkenavnet Eskimo.

Etter hvert ble Eskimo-sortimentet utvidet til å inkludere både gensere, jakker, luer og votter. Islenderen er fortsatt et svært populært plagg, sammen med mange fine gensere med mønstre etter norske strikketradisjoner.

På midten av 2000-tallet startet vi med produksjon av undertøy i merinoull. Ull fra merinosauen har andre egenskaper og egner seg bedre til slike plagg enn ull fra den norske sauen.

Våre ullplagg passer like godt både på jobben som i fritiden.

Eskimo blir Bråtens

Eskimo har for Bråtens fabrikker AS vært et kvalitetsstempel, men med nye normer og et samfunn i utvikling, kommer også tiden for å tenke nytt.

Da Loxy AS for noen år siden overtok Bråtens Fabrikker AS, Eskimo startet vi samtidig arbeidet med å omprofilere varemerket. Det er en vanskelig prosess. Man skal både ta vare på de verdiene som er bygd opp over tid, samtidig som man skal videreutvikle og bygge nytt.

Vi er stolte over å kunne presentere Bråtens fabrikker AS, Eskimo sine kvalitetsplagg under det nye merkenavnet Bråtens.

100% Ekte

Ingen juksing, ingen snarveier, kun 100% prima ull, dyrevelferd, miljøvennlig vasking og innfarging og grundig kvalitetskontroll. Kort sagt; 100% flotte produkter

100% Norsk ull

Sauer som beiter i vakker, norsk natur produserer myk, spenstig og ekstremt slitesterk ull. Ull som gjør kjemikalier overflødige – og som benyttes til gensere som holder deg varm i årevis.

100% Natur

I et land med dramatisk natur og raske værskifter er kun det beste godt nok. Ull har i tusenvis av år beskyttet sauene mot storm og snø. Ull, som funksjonell råvare, er den beste fiberen til å holde oss varme.

100% Norge

Å tilbringe tid i naturen er en stor del av den norske kulturarven. Spør hvilken som helst nordmann – det er en del av vår natur. Uansett hvem du er, eller hvor du er, håper vi å kunne inspirere deg til å la naturen bli en del av ditt liv også.

100% siden 1955

Vi har produsert klær av ull i litt mer enn 60 år nå, og vi selger fortsatt den gode gamle Eskimosokken, sokken som var med å starte vår historie. Den samme sokken som det norske, svenske og danske forsvaret benytter, og som Siriuspatruljen på Grønland velger for å holde seg levende og varm. Litt av et kvalitetsstempel!